Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Виступ Президента України на другому пленарному засіданні Глобального саміту миру

Дата: 17.06.2024 12:02
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

 

Пані та панове!

 

Сьогодні світ бачить, що справжня дипломатія – це не просто слова, це кроки, які потрібно зробити, щоб виправити ситуацію.

 

Ми почали напрацьовувати такі кроки, і в цьому – практичне значення Саміту миру.

 

Отже, формат Саміту є абсолютно робочим, і я дякую вам усім за це.

 

Шановні колеги!

 

Усі присутні!

 

Зараз ми бачимо, що всі ми зробили правильний вибір – вибір двох безпекових і одного гуманітарного пунктів, щоб почати рухатися до відновлення повної безпеки та справедливого миру. Панель із радіаційної та ядерної безпеки, панель із продовольчої безпеки та гуманітарна панель, присвячена звільненню ув’язнених і депортованих, зокрема тисяч дітей, викрадених Росією з окупованої території України, – цей діалог відбувся, і очевидно, що він може вилитися в абсолютно практичні кроки.

 

Ми всі в усьому світі однаково зацікавлені в тому, щоб атомним електростанціям та іншим ядерним об’єктам не загрожувала небезпека. Я вдячний учасникам Саміту миру за повне розуміння цього та визнання необхідності відновлення повної безпеки Запорізької атомної електростанції, яка була захоплена російськими військами та перетворена на плацдарм для ведення війни. Я також хотів би подякувати кожному лідеру та кожній країні, яка підтримує наші зусилля з безпеки морського судноплавства та збереження вільного потоку продовольства. Хочу підкреслити, що продовольча безпека є критично важливою не лише для країн Глобального Півдня, а буквально для кожної країни світу, адже вона визначає ціну життя, і будь-яке катастрофічне порушення продовольчого ринку – це прямий шлях до хаосу. На жаль, Росія занадто часто намагалася штовхнути світ на цей шлях дестабілізації та хаосу, і тому зараз нам усім потрібно максимально об’єднатися, щоб гарантувати кожній родині у світі, кожній людині право на харчування та захист від цінового хаосу. І третій момент – я особливо вдячний за це – це панель, присвячена звільненню людей, які зараз перебувають у російському полоні. Мова про значну кількість людей, і ми повинні повернути кожного з них додому. Цивільні заручники Росії, діти, яких викрали з нашої землі й розкидали по території Росії, і, звичайно, воїни. Кожен день у полоні – це страшно, і ми маємо звільнити тисячі людей, у яких забрали роки життя, яких катують, яким брешуть, яким кажуть, що їх ніхто не чекає. Уявіть собі, яка це особиста катастрофа для кожної такої людини, для кожної такої дитини в полоні. Ми маємо їх звільнити. Усіх.

 

Отже, я дякую Президенту Павелу і всім учасникам дискусії з ядерної безпеки. Дякую Президенту Руто і всім учасникам дискусії з продовольчої безпеки. Прем’єр-міністре Трюдо і всі учасники гуманітарної панелі щодо звільнення людей із полону – дякую всім вам.

 

Сподіваюся, що ми зможемо досягти результатів якнайшвидше.

 

І саме ці та інші подібні практичні кроки з відновлення безпеки та миру доведуть усім у світі, що повна ефективність Статуту ООН – усіх його принципів і цілей – може бути відновлена.

 

Дуже дякую!

 

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь