A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

ДО УВАГИ БАТЬКІВ УЧНІВ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ БІЛОКОРОВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 30.01.2024 14:59
Кількість переглядів: 46

Повідомляємо, що нарахуванням та виплатою компенсаційних коштів на харчування учнів здійснює УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ КОРОСТЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ. На запит щодо цих коштів УСП Коростенської РДА надало таку інформацію:

          Постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 р. №155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи» встановлено порядок та розміри компенсаційних виплат на дітей, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, закладах фахової передвищої освіти розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, і тих, які проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до відселення і які не харчуються в їдальнях зазначених закладів освіти, а також за всі дні, коли перелічені особи не відвідували ці заклади.

            Відповідно до абзацу 7 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 №155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи», грошова компенсація виплачується у разі коли у закладі освіти організовано освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання (на період карантину, що не передбачає відвідування закладів освіти її здобувачами).

             Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2023 №651 «Про відміну на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», відмінено з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 р. на всій території України карантин, встановлений з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

              Законом України № 3275-ІХ від 27 липня 2023 року «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 18 серпня 2023 року строком на 90 діб.

              Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 №155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи» в управлінні соціальної політики Коростенської РДА немає законодавчої підстави для нарахування та виплати грошової компенсації на дітей, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, розташованих на територіях радіоактивного забруднення коли у закладі освіти організовано освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання (на період воєнного стану в Україні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь