Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

17 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ВІДМОВИ ВІД КУРІННЯ

Дата: 17.11.2022 14:21
Кількість переглядів: 257

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день відмови від куріння. І сьогодні, як ніколи, важливо вкотре наголосити: куріння не варте того, аби віддавати за нього своє здоров’я та життя.


•  Тютюн є однією з основних причин розвитку серцево-судинних й онкологічних хвороб та вбиває близько половини людей, які його вживають.

 Розрахунки Всесвітнього банку свідчать про те, що економічні збитки України від тютюну складають близько 2 мільярдів доларів щорічно.

•  В Україні щоденно курить 45% дорослих чоловіків і 9% дорослих жінок, а серед молоді - 45% юнаків і 35% дівчат. Україна посідає 17 місце  у світі в списку країн-лідерів за кількістю курців. Всього в країні нараховується близько 9 мільйонів активних курців, що складають понад 35% у всього працездатного населення країни. Україна займає друге місце у світі за кількістю викурених цигарок на одного громадянина.

•  Під час війни ми мусимо дбати про своє здоров’я та здоров’я людей поруч. Поки військові захищають нас на фронті, захистіть себе в тилу та не дозволяйте тютюновому ворогу здобути перемогу над нами.

•  З 11 липня 2022 року в Україні заборонено куріння сигарет для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених громадських місцях — у транспорті, приміщеннях закладів ресторанного господарства, вокзалах, навчальних і робочих приміщеннях та інших місцях загального користування.

•  Дякуємо, що дбаєте про здоров’я тих, хто навколо, та ретельно дотримуєтеся законодавства. А якщо ваше право на бездимне повітря порушують — не соромтеся скласти електронну скаргу до Держпродспоживслужби (
https://consumer.dpss.gov.ua/e-form/)  або передати звернення про недотримання законодавства через новий сервіс Центру громадського здоров’я (https://nosmoking.phc.org.ua/).   

Пам’ятайте: безпечного куріння не існує!


  Відділ комунікації, організаційної та

 інформаційно-роз’яснювальної роботи 

ДУ «Житомирський обласний центр

контролю та профілактики хвороб 

МОЗ України».
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь