Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

ІНСУЛЬТ: ПРИЧИНИ , СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

Дата: 01.11.2022 12:32
Кількість переглядів: 167

З 28 жовтня по 3 листопада  в багатьох країнах проводиться Всесвітній тиждень інсульту. А 29 жовтня відзначається Всесвітній день інсульту. Ці заходи проводяться для підвищення обізнаності та стимулювання дій щодо попередження інсульту в усьому світі.

 Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. Інсульт найчастіше є ускладненням гіпертонічної хвороби і розвивається на фоні різкого підвищення артеріального тиску.

Інсульт виникає, коли в мозку людини унеможливлюється кровообіг. Клітини мозку можуть загинути через зменшення кровотоку та нестачу кисню. Найкращий спосіб зменшити ризик хвороби — це профілактика. 

 

Цифри і факти

Існують два різновиди інсульту: геморагічний (спричинений розривом мозкової артерії) та ішемічний (коли артерія, що постачає кров у мозок, закупорюється тромбом або спазмується).

Щороку в Україні фіксують 100-110 тисяч інсультів (понад третина з них – у людей працездатного віку).  30-40% хворих помирають упродовж перших 30 днів,  до 50%  --  впродовж року після інсульту. Ще 20-40% тих, що вижили, потребують сторонньої допомоги.  І  лише близько 10% повертаються до повноцінного життя.

У Житомирській області за 2017рік зареєстровано 2250 випадків інсульту, 558 пацієнтів померло. У більшості випадків виникнення інсульту пов’язано з недостатньою усвідомленістю населення щодо симптомів інсульту та необхідності термінової допомоги.

 Інсульт можна попередити у 80% випадків.

 

Причини інсульту  та фактори ризику
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь