A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Повідомлення для ЗМІ Вчинив злочин – відповідай

Дата: 12.09.2022 15:57
Кількість переглядів: 201

15 березня набув чинності Закон України від 03.03.2022 р. № 2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» (далі – Закон №2108), яким в Україні передбачено кримінальну відповідальність за вчинення низки діянь, що сприяють збройній агресії на території України.

 

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури спільно із співробітниками Управління СБУ, працівниками поліції, працівниками прикордонного загону викрито ряд кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України на території Олевської ОТГ з початку повномасштабного військового вторгнення  РФ на територію України, вживаються реальні заходи, спрямовані на викриття прихильників держави-агресора, які займаються колабораційною діяльністю та за результатами досудового розслідування прокурорами скеровано до суду 3 кримінальні провадження щодо вчинення колабораційної діяльністі жителями Олевщини, які публічно заперечували здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч.1 ст.111-1 КК України).

 

За результатами розгляду таких кримінальних правопорушень в суді, за принципової позиції прокурорів вироком Олевського районного суду Житомирської області від 05.09.2022 засуджено особу, яка публічно закликала до підтримки рішень та дій агресора до 12 років позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь