A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Застереження!

Дата: 19.07.2022 13:00
Кількість переглядів: 190

У зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (із змінами) в країні введено воєнний стан. 

У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини та громадян також вводиться ряд заборон.

Внаслідок військової агресії російської федерації та в результаті нанесення неодноразових артилерійських, ракетних та інших обстрілів по території держави в тому числі об’єктах критичної інфраструктури (об’єктів з масовим перебуванням людей, багатоповерховим житловим будинкам, ТРЦ, ТРК тощо) країні нанесено великі матеріальні збити.

Поряд з цим, нанесення російською федерацією артилерійських, ракетних та інших обстрілів по території держави супроводжується великою кількість жертв серед цивільного населення.

27 червня російська армія завдала декілька ракетних ударів по місту Кременчук Полтавської області. Ракети влучили у торгівельний центр  "Амстор", після чого виникла пожежа, врешті торговий центр повністю згорів. У наслідок ракетного обстрілу за останньою інформацію знайдено 18 тіл загиблих і сім фрагментів. 21 людину вважають безвісти зниклою. Також у лікарнях перебувають 24 поранених. Серед постраждалих одна дитина з серйозною травмою. На місці рятувальники знаходять фрагменти тіл, приналежність яких має встановити експертизи.

На даний час досліджується питання халатного ставлення до виконання своїх службових обов'язків керівництва даного закладу стосовно їх дій після отримання сповіщення про повітряну небезпеку, адже на них покладено обов'язок на час небезпеки припинити діяльність торговельного центру і відновити таку діяльність після закінчення повітряної небезпеки.

Головним управлінням проводиться превентивна робота через засоби масової інформації, а також безпосередньо з громадянами, у тому числі з дітьми, щодо дотримання правил пожежної безпеки, мінної небезпеки, а також дій після отримання сигналу про повітряну тривогу. 

Проте, є прикрі випадки на території області, коли після отримання сповіщення про "ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ" керівниками/власниками переважної більшості об'єктів з постійним або тимчасовим перебуванням людей                                     не вживаються заходи щодо припинення діяльності таких об'єктів та направлення оточуючих у безпечне місце.

Враховуючи вищевикладене, та з метою мінімізації людських жертв серед цивільного населення, Коростенське районне управління Головного управління звертається до керівників/власників об'єктів з постійним або тимчасовим перебуванням людей з проханням прийняти заходи щодо обмеження роботи торгово-розважальних центрів (ТРЦ), торговельно-розважальних комплексів (ТРК), магазинів, супермаркетів, в тому числі об’єктів з масовим перебуванням людей під час сигналу "ПОВІТРЯНА ТРИВОГА".

Керівники вищезазначених об’єктів за допомогою об'єктової системи оповіщення (гучномовець, сирена, сигналізація, акустична система, електронне інформаційне табло) зобов’язані повідомити відвідувачів про повітряну тривогу. Проінформувати всіх відвідувачів про найближче сховище чи укриття, провести евакуацію та заборонити відвідування даних об’єктів до моменту скасування сигналу "ПОВІТРЯНА ТРИВОГА".

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь