A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Поради щодо профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб

Дата: 14.07.2022 11:12
Кількість переглядів: 198

Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб і вважливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків:

  • перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом;
  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання;
  • при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою;
  • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану;
  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;
  • не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
  • приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.
  • зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин;
  • не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання);
  • не виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах;
  • при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;
  • для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

 

Пам’ятайте! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.


Фото без опису

Олевське управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь