A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

УВАГА!!! КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА

Дата: 25.02.2022 09:55
Кількість переглядів: 224

Шановні жителі громади з 20.30 години вечора по 08.00 годину ранку до врегулювання ситуації в країні в Коростенському районі відповідно до рішення голови Коростенської військової адміністрації Юрія Тарасюка оголошується комендантська година.

Комендантська година (заборонений час) — заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям населених пунктів, де встановлено Президентом України воєнний (надзвичайний) стан з метою встановлення і підтримки громадського порядку, зменшення кількості жертв, ліквідації наслідків техногенної катастрофи, епідемії, епізоотії на час оголошеного у даній місцевості надзвичайного стану.

Виконання питань дотримання комендантської години мешканцями населених пунктів покладається військовим комендантом на спеціально виділені для цієї мети озброєні вогнепальною зброєю і спеціальними засобами комендантські патрулі з числа військовослужбовців чи співробітників органів внутрішніх справ або спільні патрулі з залученням особового складу військовослужбовців і поліції.

Якщо людина в заборонений час — протягом комендантської години знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, які б давали право їй на таке перебування на вулиці чи підтвердити обставину про відсутність таких документів у даної особи, а також встановити причину порушення комендантської години.

В разі потреби, комендантський патруль наділений правом проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла затриманих громадян.

При навмисному опорі з боку затриманої особи виконати законні вимоги комендантського патруля до такої особи може бути застосована фізична сила чи вогнепальна зброя.

При встановленні правових підстав порушення режиму встановленої комендантської години, дана особа може бути затримана і доставлена до відповідного пункту перевірки (військова комендатура, орган поліції) для оформлення по факту порушення відповідних документів та можливого притягнення даної особи до юридичної відповідальності (штраф, арешт) на підставі рішення відповідного органу чи суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь