A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

22 березня – Всесвітній День Водних Ресурсів.

Дата: 17.03.2021 16:13
Кількість переглядів: 623

«Не можна сказати,що вода необхідна для  життя :вона і є життя»                                                                                                                                      Незважаючи на те, що вода – найбільш поширена речовина на планеті, запаси прісної води не перевищують 2,5 % від загального обсягу води. Щорічне зростання чисельності населення планети майже на 80 млн., призводить до зростання потреб у воді. За даними ООН, вже сьогодні дефіцит води, включаючи потреби сільського господарства та промисловості, оцінюється  у 230 млрд.м3  у рік

                Прісна вода перетворюється на дефіцитний ресурс, і, за висновками експертів, проблема дефіциту прісної води найбільш загостриться вже до середини ХХІ сторіччя.

Зростання потреби у водних  ресурсах та підвищення її якості привертають увагу всього суспільства до проблем, пов’язаних з водним фактором, вимагають більш ретельного ставлення до цього ресурсу. В нас на Поліссі особливих проблем з водою поки що не відчуваємо, але в засушливі літні періоди необхідно раціонально підходити до цього питання.

                Розуміння людством водних проблем і прагнення їх вирішити відображається у заходах екологічного спрямування, одним з яких є Всесвітній День Води. У 1992 році на конференції Об'єднаних Націй  з питань Навколишнього середовища та Розвитку у Ріо-де-Жанейро було започатковано відзначення Всесвітнього Дня Води.

                Сьогодні майже три чверті всіх стихійних явищ, що мають катастрофічні наслідки, пов’язані з погодою, водою та кліматом.

Надмірна або недостатня кількість води негативно впливають на економіку країни і здоров'я населення.

У зв’язку з цим розробляються нові методи водокористування та забезпечується охорона водних ресурсів.

Управління водними ресурсами є одним із пріоритетних напрямів державної політики України і розглядається як важлива складова стабільного розвитку держави. Воно має бути орієнтовано на інтереси конкретної людини, забезпечуючи чистоту річок, раціональне використання і збереження водних ресурсів для майбутніх поколінь.

Одним із головних завдань водогосподарників є забезпечення потреб населення і галузей економіки якісними водними ресурсами, здійснення координації та узгодження усіх заходів, що впливають на стан водних ресурсів в басейнах річок.

Офіційна тема відзначення Всесвітнього  Дня Води у 2021 році – «Цінність води для кожного з нас»

Вода-це наша культура і основа життя на землі.Воді належить найважливіша роль  у виникненні життя, у формуванні  фізичного,хімічногосередовища,клімату  і погоди на нашій планеті.

«Скільки криниць на землі ,стільки й  зірок на небі»,-стверджує народна мудрість. А якщо  Вам довелось бачити ,як падає зірка ,знайтие-десь замулилось джерело.Отже,щоб не згасали зірки,оберігайте живі криниці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь