Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

22 березня – Всесвітній День Водних Ресурсів.

Дата: 17.03.2021 16:13
Кількість переглядів: 663

«Не можна сказати,що вода необхідна для  життя :вона і є життя»                                                                                                                                      Незважаючи на те, що вода – найбільш поширена речовина на планеті, запаси прісної води не перевищують 2,5 % від загального обсягу води. Щорічне зростання чисельності населення планети майже на 80 млн., призводить до зростання потреб у воді. За даними ООН, вже сьогодні дефіцит води, включаючи потреби сільського господарства та промисловості, оцінюється  у 230 млрд.м3  у рік

                Прісна вода перетворюється на дефіцитний ресурс, і, за висновками експертів, проблема дефіциту прісної води найбільш загостриться вже до середини ХХІ сторіччя.

Зростання потреби у водних  ресурсах та підвищення її якості привертають увагу всього суспільства до проблем, пов’язаних з водним фактором, вимагають більш ретельного ставлення до цього ресурсу. В нас на Поліссі особливих проблем з водою поки що не відчуваємо, але в засушливі літні періоди необхідно раціонально підходити до цього питання.

                Розуміння людством водних проблем і прагнення їх вирішити відображається у заходах екологічного спрямування, одним з яких є Всесвітній День Води. У 1992 році на конференції Об'єднаних Націй  з питань Навколишнього середовища та Розвитку у Ріо-де-Жанейро було започатковано відзначення Всесвітнього Дня Води.

                Сьогодні майже три чверті всіх стихійних явищ, що мають катастрофічні наслідки, пов’язані з погодою, водою та кліматом.

Надмірна або недостатня кількість води негативно впливають на економіку країни і здоров'я населення.

У зв’язку з цим розробляються нові методи водокористування та забезпечується охорона водних ресурсів.

Управління водними ресурсами є одним із пріоритетних напрямів державної політики України і розглядається як важлива складова стабільного розвитку держави. Воно має бути орієнтовано на інтереси конкретної людини, забезпечуючи чистоту річок, раціональне використання і збереження водних ресурсів для майбутніх поколінь.

Одним із головних завдань водогосподарників є забезпечення потреб населення і галузей економіки якісними водними ресурсами, здійснення координації та узгодження усіх заходів, що впливають на стан водних ресурсів в басейнах річок.

Офіційна тема відзначення Всесвітнього  Дня Води у 2021 році – «Цінність води для кожного з нас»

Вода-це наша культура і основа життя на землі.Воді належить найважливіша роль  у виникненні життя, у формуванні  фізичного,хімічногосередовища,клімату  і погоди на нашій планеті.

«Скільки криниць на землі ,стільки й  зірок на небі»,-стверджує народна мудрість. А якщо  Вам довелось бачити ,як падає зірка ,знайтие-десь замулилось джерело.Отже,щоб не згасали зірки,оберігайте живі криниці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь