A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

АМУ звернулася до Президента України щодо недопущення кризи у системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів

Дата: 20.01.2021 11:19
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

 

18 січня Уряд встановив граничну ціну на природний газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн/м3 та вартість послуги на розподіл природного газу не більше 1,79 грн/м3.

Таким рішенням Уряд розділив громадян України на дві категорії: тих, хто використовує природний газ для власних потреб, в тому числі індивідуального опалення, та тих, хто користується централізованим теплопостачанням, у вартість якого враховується ринкова ціна на природний газ.

АМУ наголошує, що таке рішення перекладає вирішення проблеми на органи місцевого самоврядування. Але на місцевому рівні їх вирішити неможливо через відсутність механізму та коштів.Асоціація міст України ще 28 грудня 2020 року звернуласядо Прем'єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням не допустити зростання вартості природного газу для підприємств теплокомуненерго.

На жаль, Уряд не почув аргументів і фактично переклав вирішення проблеми на органи місцевого самоврядування, тобто на бюджети територіальних громад. Але на місцевому рівні такі проблеми вирішити неможливо через відсутність механізму та коштів. Адже на кінець 2020 року заборгованість підприємств теплопостачання за спожитий природний газ вже склала 43,7 млрд грн, що майже на 9 млрд грн більше ніж на початок опалювального сезону, - підкреслив Голова АМУ.

Збільшення вартості природного газу для підприємств теплопостачання погіршить їхню спроможність його оплачувати. А недосягнення підприємствами ТКЕ рівня розрахунків у 90% спричинить припинення газопостачання з боку НАК «Нафтогаз України». Така ситуація загрожує припиненням послуг з теплопостачання в населених пунктах України населенню і об’єктам соціальної сфери.

Окрім того, значне зростання вартості комунальних послуг призведе до суттєвого збільшення видатків з державного бюджету на виплату пільг та субсидій, зростання заборгованості населення за комунальні послуги, а також до соціального незадоволення у суспільстві.

Голова Асоціації міст України звернувся до Президента України втрутитися у вирішення проблеми, аби не допустити кризи у системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів.

Більше на сайті АМУ https://cutt.ly/CjIHkQq

 

 

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь