A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

У 2019 РОЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ ВІСІМ ОЗГ, ЯКІ ЗАЙМАЛИСЯ ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 07.07.2020 15:49
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

Найпоширенішими її формами стали трудова та сексуальна експлуатації.

     Про це повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України Артем Крищенко, передає прес-центр МВС України. 
     Як розповів Артем Крищенко, упродовж 2019 року поліцейські зареєстрували 306 кримінальних проваджень за вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми - за ст. 149 Кримінального кодексу України. 
     «У 248 кримінальних провадженнях уже встановлені громадяни, які вчинили  ці злочини. Окрім того, за рік нам вдалося задокументувати та припинити діяльність восьми організованих злочинних груп, які діяли у сфері торгівлі людьми»,  – повідомив керівник підрозділу. 
    За словами Артема Крищенка, упродовж  2019 року серед виявлених поліцією фактів торгівлі людьми найбільше зафіксовано фактів трудової експлуатації. Натомість упродовж 2018 року найбільш поширеною, відповідно до даних Національної поліції, була торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації. 
     Так, у 2019 році поліцейські викрили 135 фактів трудової експлуатації. Восени поліцейські Дніпропетровської та Одеської області затримали членів злочинної групи, які вербували людей у трудове рабство. Зловмисники обирали людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі, обіцяли їм високу зарплатню, соціальний пакет та комфортні умови праці. Натомість примушували тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин, а за будь-яку помилку  жорстоко карали – били або позбавляли їжі. Потерпілі проживали у бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення. 
      Також за рік правоохоронці припинили 112 фактів сексуальної експлуатації. Так, правоохоронці Київщини затримали підозрювану у вербуванні жінок для сексуальної експлуатації за кордоном. Правопорушники пропонували жінкам роботу «моделлю» із високим заробітком за кордоном. Насправді жінок відправляли до сексуального рабства  до країн Європи та Азії. 
      Окрім того, поліцейські зафіксували 47 фактів втягнення у злочинну діяльність, сім фактів торгівлі дітьми та три – втягнення у жебрацтво. 
     «Від дій злочинців постраждали 262 людини. Це – 145 чоловіків, 107 жінок та десять дітей. Найчастіше у групі ризику опиняються незаміжні жінки, самотні матері, малозабезпечені особи. Також жертвою злочинців стають люди, які зазнали насильства, зокрема сексуального,  переселенці, «діти вулиці», діти-сироти, а також діти з неблагополучних сімей»,  – розповів Артем Крищенко. 
      Він додав: якщо ідеться про сексуальну експлуатацію, то у групі ризику опиняються жінки віком 18-30 років, а якщо йдеться про трудову експлуатацію, то - чоловіки віком 25-45 років. 
     «Окрема категорія – це діти. Найчастіше жертвами стають неповнолітні у віці 13-18 років, у першу чергу – дівчатка з неповних та реструктурованих сімей, коли один із батьків нерідний. Вони уразливі до сексуальної експлуатації, залучення до виготовлення порнографічних матеріалів, жебрацтва»,  – розповів начальник Департаменту  боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. 
     Артем Крищенко додав, що наразі використання рабської праці є серйозним викликом для суспільства. 
      «Звертаємося до всіх громадян бути обачними до сумнівних вакансій. Обов’язково повідомляйте близьких про подробиці свого працевлаштування та при виникненні підозри на недоброчесність роботодавця повідомляйте поліцейським», - наголосив Артем Крищенко. 

За допомогою звертайтеся до Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Анонімність гарантуємо: 

+38-044-254-74-30; 
+38-063-195-00-58;  
+38-098-481-03-45;  
+38-050-023-46-78. 
email dbzptl@police.gov.ua.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь