A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

До уваги об’єднаним територіальним громадам ! Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»

Дата: 30.04.2020 10:24
Кількість переглядів: 15839

Наказом Міністерства соціальної політики України від 17.07.2019 №1106 «Про внесення змін до інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги» закріплено функції об’єднаних територіальних громад (як фронт - офісів) під час прийняття  заяв і необхідних документів  для призначення державних допомог безпосередньо та передбачено можливість призначення (відмови у призначенні) заявнику органом соціального захисту населення районного рівня соціальної допомоги на підставі електронного документа, сформованого уповноваженою особою ОТГ.

З метою надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям об’єднаних територіальних громад із застосуванням електронного документообігу Міністерством соціальної політики України впроваджується програмний комплекс  «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

Що таке програмний комплекс
«Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»?

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» (ПК «ІІС «Соціальна громада») — це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців об’єднаних територіальних громад (далі - ОТГ).

ПК «ІІС «Соціальна громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться, приміром, у ЦНАП з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення (далі - СПСЗН) райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративної послуги соціального характеру. Це, у свою чергу:

  • Пришвидшує отримання адміністративних послуг соціального характеру майже на тиждень, адже раніше органи місцевого самоврядування (далі - ОМС) в середньому раз на 7 днів доставляли прийняті документи від населення до СПСЗН. ПК «ІІС «Соціальна громада» того ж дня дасть змогу передавати в «бек»-офіс прийняті електронні копії документів.
  • З метою формування паперових особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог паперові документи передаються з «фронт»-офісу до СПСЗН не рідше ніж 1 раз на 2 тижні.
  • Наближує послуги до мешканців ОТГ через мережу «фронт» - офісів.

Переваги та можливості
програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система
«Соціальна громада»:

Для посадових осіб органів місцевого самоврядування

  • Уніфікація форматів ділових процесів та оптимізація роботи користувачів, що забезпечується використанням особистих кабінетів на кожному рівні.
  • Об’єднання актуальних та узгоджених даних із усіх ОТГ в єдиному інформаційному середовищі.
  • Зменшення помилок в процесі формування даних, оскільки реквізити електронних заяв формуються з використанням централізованої нормативно- довідкової інформації (далі - НДІ). Персональні дані заявника (адреса реєстрації, фактичного місця проживання та інформація про членів родини) формуються з централізованих баз даних отримувачів усіх видів соціальної допомоги та компенсаційних виплат.
  • Оперативне надходження до СПСЗН (в кінці робочого дня) електронних заяв з «прикріпленими» сканованими копіями документів, прискорить процес призначення (перерахунку) соціальної допомоги та компенсаційних виплат.
  • Інтеграція з діючими програмними комплексами - АСОПД/КОМТЕХ-СОЦ, ЄДАРП, Житлові субсидії.
  • Отримані електронні заяви опрацьовуються спеціалістами СПСЗН, після опрацювання, в ОТГ передається повідомлення про призначення (відмову) допомоги із зазначенням її розміру та терміном дії.
  • Гнучкість ПК «ІІС «Соціальна громада» дозволяє швидко змінювати ролі, права та функції користувачів системи, на нові з додатковими функціями.
  • Швидке реагування на постійні зміни в законодавстві.
  • Формування електронного «журналу реєстрації звернень» дозволяє керівнику ОТГ та спеціалістам СПСЗН виконувати моніторинг опрацювання заяв та здійснювати швидкий пошук звернень за будь-якою ознакою (до прикладу, заяви з повним або неповним пакетом документів, станом опрацювання заяви, видом допомог, статусом заяви тощо).
  • В 2020 році у ПК «ІІС «Соціальна громада» буде розроблена підсистема «Звітність».

 

Для населення:

  • Можливість оформити та отримати адміністративну послугу соціального характеру ближче до місця проживання, а не їхати за нею до СПСЗН – у районний центр.
  • Пришвидшення процесу прийому заяв від громадян шляхом формування електронних заяв, як для призначення усіх видів соціальних допомог та компенсаційних виплат, так і для взяття пільговика на облік, призначення житлової субсидії. Електронна заява друкується та підписується заявником.
  • Можливість відстеження стану розгляду заяв після звернення до «фронт»-офісу.

Структура програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система « Соціальна громада » включає в себе користувачів та 4 особисті кабінети :

І. Особистий кабінет - Старостинського округу/ЦНАП.

Користувач - уповноважена особа Старостинського округу.

Користувач - уповноважена особа ЦНАП.

 

2. Особистий кабінет уповноваженої особи ОТГ.

Користувач - уповноважена особа ОТГ.

 

3. Особистий кабінет структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (далі СПСЗН).

Користувач - уповноважена особа СПСЗН.

 

4. Особистий кабінет - обласної державної адміністрації (ОДА).

Користувач - уповноважена особа ОДА.

(Департамент праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА)

.

 

 

Чому це важливо для вашої ОТГ вже сьогодні?

  • Міністерство соціальної політики України у державному бюджеті на 2020 рік передбачило 150 млн грн на грошову компенсацію за виконання функцій з прийому документів від населення та передачі їх на «бек»-офіси.
  • Постановою  Кабінету Міністрів України  від 26.02.2020 року № 148 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації частини витрат на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення» передбачено надання компенсації органам місцевого самоврядування (ОТГ) за прийом та передачу пакетів документів щодо призначення пільг, допомог, субсидій, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремих категорій населення.
  • Компенсація надається виключно за умови використання програмного комплексу «Соціальна громада». За 1 пакет документів  прийнятих в ОТГ і направлених  до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення  держава надаватиме    15 грн.

 

ВАЖЛИВО!

Для підключення до ПК «ІІС «Соціальна громада» 11 ОТГ області  уже отримали комп’ютерну техніку в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції і розвитку проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення”, яка повністю відповідає мінімальним технічним вимогам.

Найближчим часом очікується отримання комп’ютерної техніки ще 47 ОТГ області згідно до наказів Міністерства соціальної політики України  від 14.01.2020 № 12 та від 03.03.2020 № 184 «Про надання об’єднаним територіальним громадам технічного оснащення щодо виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей».

Станом на 28.04.2020 року в області працюють у Програмному комплексі «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»  3 ОТГ : Баранівська міська, Хорошівська селищна та Тетерівська сільська, ще 9 успішно подали заявку на підключення: Білокоровицька, Вчорайшенська, Городницька, Іршанська, Курненська, Любарська, Оліївська , Попільнянська, Станишівська об’єднані територіальні громади.

 

 

Як підключитись до програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» .

Підключення до ПК «ІІС «Соціальна громада» регламентується  Наказом Міністерства соціальної політики України «Про підключення до програмного комплексу “Інтегрована інформаційна система “Соціальна громада”              № 45 від 22 січня 2020 року.

 

1. Самостійно перевірити відповідність комп’ютера (комп’ютерів) та швидкість мережі інтернет мінімальним технічним вимогам(згідно додатку 2)

 

Додаток 2
до листа Мінсоцполітики

Браузер:

  • Google Chrome, версія: 71+;
  • Mozilla FireFox, версія: 64+.

Операційні системи, які мають офіційну підтримку та здатні працювати з шифруванням:

Microsoft Windows 7:

  • Процесор: 1 ГГц 32-розрядна (x86) або 64-розрядна (x64);
  • Оперативна пам”ять:1 гігабайт (ГБ) (для 32-розрядної системи) або 2 ГБ (для 64- розрядної системи;
  • 16 гігабайт (ГБ) (для 32- розрядної системи) або 20 ГБ (для 64- розрядної системи) на жорсткому диску;
  • Графічний адаптер: DirectX 9 с драйвером WDDM версії 1.0 або вище.

Microsoft Windows 8.1, 10:

  • Процесор: 1 ГГц або вище з підтримкою функцій PAE, NX і SSE2;
  • Оперативна пам'ять: 1 ГБ (для 32-розрядної системи) або 2 ГБ (для 64-розрядної системи);
  • Вільне місце на жорсткому диску: 16 ГБ (для 32- розрядної системи) або 20 ГБ (для 64- розрядної системи);
  • Графічний адаптер: DirectX 9 с драйвером WDDM версії 1.0 або вище. Microsoft Windows 10;
  • Процесор: 1 ГГц або вище з підтримкою функцій PAE, NX і SSE2;
  • Оперативна пам”ять: 1 ГБ (для 32-розрядної системи) або 2 ГБ (для 64-розрядної системи);
  • Вільне місце на жорсткому диску: 16 ГБ (для 32- розрядної системи) або 20 ГБ (для 64- розрядної системи);
  • Графічний адаптер: DirectX 9 с драйвером WDDM версії 1.0 або вище.

Вимоги до мережі Інтернет:

  • Смуга пропускання для 1 модуля шифрування 5 Мбіт/с;
  • Затримка в одному напрямку 10 мс;
  • Повна затримка 20 мс;
  • Втрата пакетів за визначений період часу 1%

2. Заповнити електронну заявку про намір укласти договір на отримання модуля(ів) шифрування з державним підприємством «Інформаційно – обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» (далі - Заявка). Заявка подається сільським, селищним, міським головою.

3. Підписати Договір про надання послуг у сфері інформатизації, який надійде на вказану при поданні Заявки офіційну пошту ОТГ, разом з модулем(ями) шифрування та з Інструкціями для підключення до ПК «ІІС «Соціальна громада».

Інструкції щодо налаштування:

  • модулів шифрування (доступу до крипто-мережі Мінсоцполітики України),
  • пограмне забезпечення «КриптоАвтограф»,
  • крипто-пошти

Шаблони, які необхідно заповнити та надати ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України» для визначення складу ОТГ в розрізі:

  • сільських, селищних та міських рад, старостинських округів,
  • населених пунктів з кодами КОАТУУ та їх приналежність до певних старостинських округів,
  • відділень поштового зв’язку та поштових індексів,
  • назв вулиць по кожному населеному пункту;

Інструкції щодо порядку реєстрації та авторизації у ПК «ІІС «Соціальна громада».

Для користування ПК «ІІС «Соціальна громада» необхідно підключитися до крипто-мережі Міністерства соціальної політики України через налаштування модулів шифрування, які Ви попередньо отримаєте.

Для чого налаштовувати ПЗ «Крипто сервер. Модуль шифрування»?

Комплекс програмного забезпечення «Криптосервер: Модуль шифрування» призначений для захисту даних, які передаються загальнодоступними або відкритими (Інтернет, орендовані канали, MPLS, тощо) каналами, шляхом шифрування даних із використанням вітчизняних алгоритмів шифрування.

ВАЖЛИВО: Вищезазначена крипто-мережа повинна охоплювати усі органи та установи системи соціального захисту населення відповідні уповноважені структурні підрозділи сільських/селищних/міських рад ОТГ та старостинських округів для здійснення захищеного обміну інформацією, що містить персональні дані, між усіма суб’єктами, які беруть участь у роботі ПК «ІІС «Соціальна громада» на всій території країни.

Користування програмою ПК «ІІС «Соціальна громада» передбачає оплату за модуль шифрування, технічне обслуговування та надання інформаційно-консультаційних послуг в розмірі від 8 604 грн. на рік – ціна залежить від кількості необхідних модулів шифрування.

Вартість технічного та інформаційно-консультаційного супроводу Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»

Вартість технічного та інформаційно-консультаційного супроводу програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» (ПК «ІІС «Соціальна громада») складається з двох складових:

1) послуги із забезпечення працездатності програмного комплексу «Криптосервер: Модуль шифрування»;

2) послуги з інформаційно-консультаційної підтримки/супроводження користувачів ПК «ІІС «Соціальна громада».

Перша складова:

Послуги із забезпечення працездатності програмного комплексу «Криптосервер: Модуль шифрування» (МШ), що використовується для захисту інформації, яка передається засобами електронного зв’язку, залежить від кількості необхідних МШ.

Один МШ встановлюється на одну фізичну локальну мережу. Кількість МШ залежить від того, наскільки розгалужена територіальна громада (об’єднана територіальна громада), а саме, від кількості ЦНАП-ів, старостатів, відділів з питань соціального захисту населення, віддалених робочих місць тощо.

Вартість одного програмного комплексу «Криптосервер: Модуль шифрування» на рік становить - 1 980,00 грн (з урахуванням ПДВ).

Друга складова:

  • послуги з інформаційно-консультаційної підтримки/супроводження користувачів ПК «ІІС «Соціальна громада», які включають надання консультацій щодо;
  • підключення нових суб’єктів;
  • питань функціонування ПК «ІІС «Соціальна громада», особливостей його застосування;
  • оновлених версій програмного комплексу з урахуванням законодавчих змін.

Вартість послуги на рік становить - 6 624 грн (з урахуванням ПДВ).

Приклад 1:

Якщо в складі однієї об’єднаної територіальної громади є 1 ЦНАП, 1 старостат та 1 відділ з питань соціального захисту населення, які знаходяться в різних населених пунктах або в різних будівлях, то до кожної з них необхідний окремий модуль шифрування. Тобто, необхідно три МШ:

  • за рік у сумі - 5 940,00 грн (з урахуванням ПДВ) за 3 МШ;
  • за місяць у сумі - 165,00 грн (з урахуванням ПДВ) за один Модуль шифрування (МШ).

Інформаційно-консультаційна підтримка/супроводження користувачів ПК «ІІС «Соціальна громада»:

  • за рік у сумі - 6 624,00 грн (з урахуванням ПДВ);
  • за місяць у сумі - 552,00 грн (з урахуванням ПДВ).

Незалежно від кількості МШ.

Загальна вартість - 12 564,00 грн. Де, 5 940,00 грн (послуги із забезпечення працездатності МШ) + 6 624,00 грн (послуги з інформаційно-консультаційної підтримки/супроводження).

Приклад 2:

Якщо всі вищезазначені установи знаходяться в одній будівлі та з'єднані однією фізичною локальною мережею, то для них достатньо одного МШ і вартість складатиме на рік 1 980,00 грн (з урахуванням ПДВ).

Загальна вартість – 8 604,00 грн. Де, 1 980,00 грн ( послуги із забезпечення працездатності МШ) + 6 624,00 грн (послуги з інформаційно-консультаційної підтримки/супроводження

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перелік послуг, які можна отримати через програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»

  1. Допомога сім’ям з дітьми
  • 1.1. Допомога у зв'язку з вагітності та пологами жінками, звільненим у зв‘язку з ліквідацією підприємства
  • 1.2. Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами жінкам, зареєстрованим в центрі зайнятості як безробітні
  • 1.3. Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами аспіранткам, докторанткам, студенткам
  • 1.4. Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами непрацюючим жінкам
  • 1.5. Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами, жінкам, зареєстрованим як СПД
  • 1.6. Допомога при народженні дитини
  • 1.7. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклуванням
  • 1.8. Допомога на дітей одиноким матерям
  • 1.9. Допомога при усиновлені дитини
  • 1.10. Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною
  1. Допомога малозабезпеченим сім`ям
  • 2.1. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям
  1. Допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю
  • 3.1. Державна соціальна допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю
  1. Допомога особам, які не мають право на пенсію та особам з інвалідністю
  • 4.1. Допомога особам з інвалідністю І групи
  • 4.2. Допомога жінкам, яким присвоєно звання “Мати-героїня”
  • 4.3. Допомога особам з інвалідністю ІІ групи
  • 4.4. Допомога особам з інвалідністю ІІІ групи
  • 4.5. Допомога священнослужителям, церковнослужителям
  • 4.6. Допомога особам, які досягли віку, що дає право на призначення допомоги
  • 4.7. Допомога на догляд малозабезпеченим особам з інвалідністю підгрупи А та Б І групи
  • 4.8. Допомога на догляд одиноким малозабезпеченим особам, які за висновком ЛКК закладу охорони здоров'я потребують постійного стороннього догляду (крім осіб з інвалідністю І групи)
  • 4.9. Допомога дитині померлого годувальника
  1. Компенсація вартості продуктів харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
  • 5.1. Компенсація 50 процентів вартості продуктів харчування за медичними (фізіологічними) нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України, громадянам, які віднесені до 1 категорії
  • 5.2. Компенсація 25 процентів вартості продуктів харчування за медичними (фізіологічними) нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України, громадянам, які віднесені до 2 категорії
  • 5.3. Грошова компенсація на дітей віком від 6 до 10 років за дні, в які не відвідували навчальний заклад
  • 5.4. Грошова компенсація на дітей віком від 11 до 14 років за дні, в які не відвідували навчальний заклад
  • 5.5. Грошова компенсація на дітей віком від 15 до 18 років за дні, в які не відвідували навчальний заклад
  1. Допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме
  • 6.1. Тимчасова державна допомога, коли місце проживання матері (батька) невідоме
  • 6.2. Тимчасова державна допомога, коли мати (батько) ухиляються від сплати аліментів
  • 6.3. Тимчасова державна допомога, коли мати (батько) не мають можливості утримувати дитину
  1. Допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків
  • 7.1. Грошове забезпечення прийомним батькам та соціальна допомога дітям-сиротам
  • 7.2. Грошове забезпечення батькам - вихователям та соціальна допомога дітям-сиротам
  1. Допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком ЛКМЗ потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним
  • 8.1. Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком ЛКМЗ потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним
  1. Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги
  • 9.1. Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю І групи
  • 9.2. Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, які за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування, особам з інвалідністю II групи та дітям з інвалідністю
  • 9.3. Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю III групи та хворим, які за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування
  1. Винагорода жінці, якій присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"
  • 10.1. Одноразова винагорода жінці, якій присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"
  1. Допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми
  • 11.1. Одноразова матеріальна допомога особі, яка постраждала від торгівлі людьми
  1.  Допомога на поховання
  • 12.1. Допомога на поховання
  1. Допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату
  • 13.1. Тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату

14. Допомога на утримання дитини в сiм'ї патронатного вихователя

  • 14.1. Грошове забезпечення та соціальна допомога на утримання дитини в сiм'ї патронатного вихователя

15Допомога військовослужбовцям, звільненим з строкової служби

  • 15.1. Одноразова матеріальна допомога військовослужбовцям, звільненим з строкової служби

16. Допомога в разi загибелi (смерті) або iнвалiдності волонтера

  • 16.1. Одноразова грошова допомога в разi загибелi (смерті) волонтера
  • 16.2. Одноразова грошова допомога в разi iнвалiдності волонтера

17.Допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання

  • 17.1. Допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання

18. Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях

  • 18.1. Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях

19.Грошова компенсація замість санаторно курортного лікування

  • 19.1. Компенсація замiсть санаторно-курортної путiвки особі з iнвалідністю 1 групи (стаття 6 (2))
  • 19.2. Компенсація замiсть санаторно-курортної путiвки особі з iнвалідністю 2 групи (стаття 6 (2))
  • 19.3. Компенсація замiсть санаторно-курортної путiвки особі з iнвалідністю 3 групи (стаття 6 (2))
  • 19.4. Компенсація за путiвки особам з iнвалідністю ВВВ 1 групи
  • 19.5. Компенсація за путiвки особам з інвалідністю ВВВ 2 групи
  • 19.6. Компенсація за путiвки особам з iнвалідністю ВВВ 3 групи
  • 19.7. Компенсація за санаторно-курортне лікування потерпілим внаслідок ЧК 1 категорії
  • 19.8. Компенсація за санаторно-курортне лікування дітям, потерпілим внаслідок ЧК
  • 19.9. Компенсація за путiвку та самостiйне лiкування особам з інвалідністю 1 групи (стаття 2)
  • 19.10. Компенсація за путiвку та самостiйне лiкування особам з iнвалідністю 2 групи (стаття 2)
  • 19.11. Компенсація за путiвку та самостiйне лiкування особам з iнвалідністю 3 групи (стаття 2)

20.Компенсація вартості самостійного санаторно курортного лікування

  • 20.1. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування УБД (стаття 1)
  • 20.2. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування учасникам війни (стаття 1)
  • 20.3. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування особам, на яких поширюється чинна стаття 15
  • 20.4. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування колишнім неповнолітнім в'язням (стаття 6 (1))
  • 20.5. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування колишнім в'язням (стаття 6 (3))
  • 20.6. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування дружинам жертв нацистських переслідувань (стаття 6 (4))
  • 20.7. Компенсація самостійного санаторно-курортного лікування ветеранам праці (стаття 7)

21. Пільги на придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу

  • 21.1. Пільга на придбання твердого палива
  • 21.2. Пільга на придбання скрапленого газу

22. Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

  • 22.1. ЖКП
  • 22.2. СГТП

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь