A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Житлові субсидії та державні соціальні допомоги на період карантину

Дата: 08.04.2020 16:00
Кількість переглядів: 1042

Фото без опису

    З метою належного соціального захисту населення відповідно до пункту 5 розділу ІІ “Прикінцеві положення” Закону України від 17 березня 2020 р. № 530-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” на засіданні Кабінету Міністрів України 25 березня 2020 року прийнято постанову №247 «Про особливості надання житлових субсидій».

    Це рішення суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину.
На період карантину забороняється припинення надання житлових субсидій у випадках, передбачених Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема у разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення (будинок) або у разі смерті одинокої особи.

    На наступний період усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019—2020 років без звернення, питання щодо призначення житлової субсидії розглядається без заяв громадян про призначення житлових субсидій.

    Призначення житлових субсидій на наступний період у травні 2020 року домогосподарствам, яким відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 (зі змінами), таке призначення проводиться після подання нових заяви та декларації за рішенням комісії на підставі акта обстеження умов проживання, здійснюється без подання документів на розгляд комісії, якщо у домогосподарстві не відбулося змін обставин, що впливають на право отримання житлової субсидії.

    Громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія призначається на підставі заяв про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої заробітної плати.

    На період карантину розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2—6 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (електрична енергія, холодне та гаряче водопостачання та водовідведення, природний газ для приготування їжі і підігріву води), незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.

    Збільшені соціальні нормативи споживання комунальних послуг будуть застосовані при розрахунку житлової субсидії починаючи з березня 2020 року до закінчення дії карантину.

    Це зроблено у зв’язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і відповідно зростає споживання цих послуг.

    Прийнято рішення відтермінування підвищення базового відсотка плати за житлово-комунальні послуги одержувачами житлової субсидії  з 1 травня з 15% до 20%  до закінчення дії карантину.

    Крім того, за ініціативи Міністерства соціальної політики, буде проведено масові перерахунки автоматизованим способом по продовженню строку виплати з 01.03.2020 до 01.06.2020 року у раніше призначених розмірах по наступним видам державних соціальних допомог:

  • Допомога одиноким матерям;
  • Допомога на дітей, які знаходяться під опікою чи піклуванням;
  • Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною;
  • Тимчасова державна допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • Допомога по догляду за інвалідами психічного розладу;
  • Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям;
  • Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям інвалідам;
  • Державна соціальна допомога особам з інвалідністю, які не мають права на пенсію;
  • Державна соціальна допомога переміщеним особам на проживання

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь