A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

За підсумками проведення 2 етапу конкурсу на створення офіційної символіки Білокоровицької об'єднаної територіальної громади

Дата: 13.05.2019 16:41
Кількість переглядів: 2724

Фото без опису

За підсумками проведення 2 етапу конкурсу на створення офіційної символіки  Білокоровицької об'єднаної територіальної громади до виконавчого комітету Білокоровицької сільської ради надійшло 18 робіт (9 - гербів та 9 - прапорів) на участь у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора Білокоровицької ОТГ.

Завдання конкурсу - залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки; пробудження у мешканців громади почуття патріотизму, поваги та любові до отчого краю, національної самосвідомості. 

Відтак, конкурсною комісією було обрано наступні роботи, які набрали більшість голосів, на громадське обговорення (3 етап конкурсу):


 

Герб №1

Фото без опису

 

Фото без опису


 

Прапор №1

Фото без опису

Фото без опису


Герб №2

Фото без опису

ОПИС

Проекту Гербу Білокоровицької сільської ОТГ

Щиток форма - блазон, кольору, який має основу відтінку червоно-бордового кольору, що є рідкісним в геральдичному застосуванні і символізує - унікальні ознаки цієї громади та її мешканців - гідність, силу, могутність, верховенство, благочестя, помірність, щедрість, благородство, уособлює боротьбу предків, сучасних поколінь за власну землю.  Щиток поділений навпіл рівною білою смугою по діагоналі. У верхній частині щитку - зображений Хрест - символ віри усієї Білокоровицької громади та демонструє визначальне місце Храму Різдва Пресвятої Богородиці на цій території та околицях. В нижній частині щитка зображений лелека як символ Полісся, який через символізм присутності і прагнення до духовного процвітання, мудрості - летить до Хреста з ідеологією спокою, добробуту і пильності, турботи і єдності з вірою для усіх поколінь. Лелека символізує сімейні цінності, надію на Мир і злагоду кожної родини Білокоровицької громади.

Щиток оповитий дубовим листям із жолудями - як символ сили, міцності, багацтва і мудрості Білокоровицької ОТГ - та демонструє співзвучність із великою кількістю дубів - велетнів в околицях Білокоровицької ОТГ. Жолуді означають родинні покоління корінних мешканців, що приходять на зміну і бережуть традиції Білокоровицьких околиць. Жолуді - як елемент символізує результативність, прогрес і розвиток громади. Жовто Блакитна стрічка означає - державні цінності України в основі суспільного життя громади.

Внизу - квіти мальв, що несуть в собі символізм материнства, краси і досконалості. Мальва - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Уособлює духовне коріння людини, її вірність духовній спадщині предків. Квіти льону - символізують поєднання сіл і територій у одну громаду - через спільні традиції, благородні мотиви - та поєднання цінностей дружби і взаємної вірності.

Щиток увінчаний короною у формі колосків, що означає адміністративно-територіальну приналежність громади у загальнодержавній структурі. Довершує загальний ансамбль Гербу і вказує на підпорядкованість Білокоровицької ОТГ вищим органам місцевого самоврядування в Україні - символізує харизму, місцеву владу і мудре управління наявними ресурсами. Приклад колосків несе в собі уособлення жита, пшениці та збіжжя, що вирощується на території громади.


 

Прапор №2

Фото без опису

ОПИС

Проекту Прапору Білокоровицької сільської ОТГ

 

Щиток із зображенням гербу Білокоровицької ОТГ на зеленому полотнищі. Зелений колір у прапорі Білокоровицької ОТГ традиційно символізує свіжість, нові надії, радість, достаток, свободу, здоров'я. А повнота зеленого кольору - символізує луги і поля усіх околиць нашої Білокоровицької ОТГ.

Прапор обрамлений золотими китицями.


 

Пропонуємо мешканців Білокоровицької сільської об'єднаної теріторіальної громади визначитися зі своїми глядацькими симпатіями та взяти участь в опитувані. Проголосувати ви зможете за посиланням (тут)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь