A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокоровицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Розпочато конкурс «Кращі практики органів місцевого самоврядування» у 2018 році

Дата: 31.05.2018 11:32
Кількість переглядів: 1040

Розпочато конкурс «Кращі практики органів місцевого самоврядування» у 2018 році

З 22 травня по 30 вересня відбувається конкурс «Кращі практики органів місцевого самоврядування» у 2018 році, який організовує Мінрегіон України. Конкурс має на меті відібрати, відзначити та поширити кращі практики соціально-економічного розвитку територій. Учасники та переможці конкурсу отримають суспільне визнання впроваджених інновацій, а також можливість поділитись досвідом їх реалізації із колегами.

«Кращі практики місцевого самоврядування – об’єктивний показник лідерства місцевої влади та громади у процесі децентралізації. Його переможці – найпереконливіший доказ, того, що успіх там, де амбітні лідери та креативні проекти», - наголосив Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Ключові цілі Конкурсу - сприяти органам місцевого самоврядування у здобутті знань та обміні досвідом, публічне визнання успіхів громад та поширення кращих практики діяльності ОМС. Цього року тематика Конкурсу має три напрямки:

  1. Практики розвитку, засновані на власних проектах та ресурсах.

Найцікавіший досвід регіонального та місцевого розвитку слід шукати там, де ОМС самостійно генерують ідеї та проекти і їх реалізують. Власні повноваження, ресурси та ідеї, які успішно впровадженні в громаді є надважливим досвідом. Цього року приймаються практики цієї теми, які профінансовані із місцевого бюджету, як мінімум на 50%.

  1. Формування безпечного життєвого середовища.

Безпечні та комфортні для життя людей регіони та громади – одна із ключових цілей реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Саме тому кращі практики ОМС у цій темі є важливим аспектом формування таких умов у кожному селі та місті держави.

  1. Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку.

Надважливо практику залучення громадян до розвитку громад та прийняття владних рішень вивести із формального рівня до результативного. Саме тому нові повноваження та ресурси громад мають формувати інклюзивне середовище для залучення усіх мешканців громад. Успішні практики впровадження таких проектів є яскравим прикладом зміни формату управління та принципів роботи громади.

         Збір практик триває з 22 травня до 30 вересня 2018 року. Приймаються практики, які були впровадженні протягом 2016-2017 років та вже показали результати. Рішення про визначення переможців на підставі пропозицій Конкурсної комісії та з урахуванням верифікації ухвалює організатор конкурсу – Мінрегіон. Критерії відбору практик: ініціативність, ефективність, інноваційність, впливовість/наслідки, сталість результатів.

         За кожною із трьох тем є чотири номінації: обласні та районні ради, міські ради, селищні та сільські ради, сільські, селищні та міські ради об’єднаних територіальні громади. Кожен орган ОМС може подати декілька заявок, але не більше однієї по кожній темі і оформлених окремо.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити заявку, відповідно до примірної форми, що додається, та надіслати її виключно у форматі MicrosoftWordдо 30 вересня 2018 року електронною поштою за адресою: best.practice.ukraine@coe.int

Форма заявки в електронному варіанті доступна на офіційних веб-сайтах: www.minregion.gov.ua, www.slg-coe.org.uaДодаткову інформацію можна отримати за тел. (044) 303-99-16; (044) 590-47-76.

Примірна форма заявки

Положення про Конкурс (нак.№ 96 зі змін. відп до нак № 92 від 12.04.16)

byklet_2018_Kraschy praktuku_2018_210x297


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь